SPØRSMÅL & SVAR

Vi får mange spørsmål fra våre studenter og andre som er nysgjerrige på våre massasjekurs og -utdanninger. Her har vi samlet de mest vanlige slik at du raskt kan få svar på det du lurer på.

Vi har også masse interessant stoff i våre fagartikler, og hvis du tenker på en profesjonell karriere kan du besøke vår partner Norsk Massasjeforening.

Kan man virkelig lære massasje på internett?

Ja, det går veldig bra! 🙂 Faktisk er det mange fordeler med nettundervisningen.

I et stort klasserom med mange elever er det ofte vanskelig å se alt læreren viser. Med videoundervisning kommer du helt innpå læreren, og vi viser alle viktige detaljer fra flere vinkler slik at du får med deg alt sammen.

Du kan se videoen så mange ganger du vil, og pause den slik at du kan øve på spesielle detaljer helt til du er sikker på at du gjør det riktig. Det får du ikke mulighet til i vanlig klasseromsundervisning.

Vi har i tillegg videomøter der du kan stille spørsmål til læreren, og få  tilbakemelding på hvordan du bruker teknikkene du har lært.

Hvilke fordeler har nettstudiene ved Norsk Massasjeskole?

FLEKSIBILITET OG TILGJENGELIGHET: Du kan studere når du vil og i ditt eget tempo. Du kan også ta pauser når du vil, og repetere videoundervisning så mange ganger du ønsker. På den måten får du en studiesituasjon som passer dine behov perfekt.

SPAR TID OG PENGER: Du sparer masse reisetid og du slipper å betale for transport og overnatting ved et studiested. Da unngår du også behov for barnevakt eller permisjon fra jobb for å studere. Dette gir deg mer fritid eller mulighet til å studere raskere, avhengig av hva som passer deg best.

UBEGRENSET TILGANG: Du beholder tilgangen til kursene du har kjøpt hele livet. Det gjør at du kan bruke dem aktivt som oppslagsverk gjennom hele karrieren når det er noe du har glemt eller er usikker på.

Massasjeutdanningen har 2 nivåer. Hva er forskjellen?

Hvert nivå er laget slik at du kan jobbe profesjonelt etter bestått eksamen. Norsk Massasjeforening gir også medlemskap på begge nivåene slik at du får ansvarsforsikring og et seriøst medlemsbevis på veggen.

Forskjellen er hva slags kunder du kan hjelpe:

NIVÅ 1: Du kan utføre en profesjonell avspenningsmassasje som lindrer stress og smerter, og gir kunden en behagelig opplevelse.
Les mer om Nivå 1

NIVÅ 2: Du kan løse seriøse muskelproblemer for kundene, og gi dem forebyggende veiledning. Kundene vil komme tilbake til deg oftere og anbefale deg til sine venner.
Les mer om Nivå 2

Krever kursene noen forkunnskaper?

Noen kurs bygger på hverandre, slik at Nivå 1 og 2 må tas i rekkefølge. Dette gjelder kursene i massasjeteknikk og i anatomi/fysiologi. Alle andre kurs er frittstående og krever ingen forkunnskaper.

Jeg har noen kurs fra andre skoler. Må jeg ta dem om igjen?

Når du tar en massasjeutdanning hos oss kan du få fratrekk for andre kurs hvis de passer inn i vår kurspakke.

Det gjelder både massasjeteknikk, anatomi/fysiologi, VEKS-kurs og førstehjelpskurs.

Hvis du har offentlig helseutdanning, f.eks. sykepleier, så vil vi hovedsaklig at du tar alle kursene, men du kan få god rabatt på noen av dem.

Kan jeg studere på heltid eller deltid?

Det flotte med nettstudier er at du kan bestemme både tempo og rytme selv!

  • Har du mye ledig tid kan du studere intenst og komme raskt i gang med en spennende karriere.
  • Har du jobb ved siden av eller familie som krever oppmerksomhet så kan du studere på deltid og bruke akkurat så lang tid du vil.
  • Eksamen/praktisk prøve tar du når du er klar, og du kan forsøke flere ganger (gratis) – helt til du klarer det.
Hvor mye koster det?

Her finner du alle priser og rabatter.

Prisene står også oppført på kurssidene, hvor du finner mer detaljer om hvert kurs og utdanning. Se i menyen.

Når kan jeg starte?

Våre kurs er åpne hele året, og du bestemmer selv når du vil begynne.

Når du har meldt deg på et kurs og betalt kursavgiften, sender vi deg innloggingsinformasjon og gir deg tilgang til kurset.

Hvor lang tid kan jeg bruke på et kurs?

Du kan bruke akkurat så lang tid du vil, og du kan også ta lange pauser hvis du trenger det i forbindelse med jobb, flytting, sykdom etc.

Du tar eksamen/praktisk prøve når du føler deg klar.

Hvordan foregår undervisningen?

På nettsiden vår har vi egne kursopplegg der du finner tekster, illustrasjoner, bilder og videoer som går gjennom pensum fra mange vinkler. På noen kurs henviser vi også til eksterne lærebøker og andre informasjonskilder.

For å støtte deg i læringsprosessen har vi quizer for hvert kapittel, slik at du hele tiden får testet at du har fått med deg det viktigste.

Vi har en studentgruppe på Facebook hvor det legges ut fortløpende informasjon og studentene kan stille spørsmål til lærer eller hverandre.

Du kan også avtale privat videomøte med lærer for å få direkte tilbakemelding på din egen teknikk.

Hvordan foregår praksis?

Du øver hjemme på venner og kjente (eventuelt i en klinikk hvis du har tilgang).

Du må fylle ut praksislister med behandlinger á 45-60 minutter. Listene finner du inne i kursene.

På Nivå 1 må du utføre 50 behandlinger og på Nivå 2 100 behandlinger.

Hvordan foregår eksamen/praktisk prøve?

Vi har egentlig ikke eksamen i tradisjonell forstand. Hensikten med våre kurs og utdanninger er å lære – ikke bli testet.

I teorifagene har vi quizer i hver leksjon. De sikrer at du har forstått det du trenger før du går videre. Det er ingen avsluttende teoriprøve, så du slipper å huske hele pensum på en gang.

De praktiske prøvene tar du hjemme eller på en klinikk hvor du har en behandlingsbenk og en “kunde”. Du skal gjennomføre en 15-30 minutters behandling etter nærmere beskrivelse. Du filmer dette med telefonen din eller annet kamera, og laster det opp til vår Dropbox.

NB! Det kan være en fordel å få personlig tilbakemelding før du avlegger de praktiske prøvene. Du kan booke 15-minutters videomøter med lærer fra nettsiden vår.

Hva slags utstyr trenger jeg?

NETTLESER: Undervisningen er online, på våre nettsider. Det eneste du trenger for å studere er en nettleser, og du kan få tilgang fra alle plattformer (PC, nettbrett, mobiltelefon).

KAMERA: For å levere eksamen i massasjeteknikk, og for å delta på videomøter, trenger du et videokamera. Du kan normalt bruke telefonen din eller webkameraet på PC’en.

MASSASJEBENK: For å massere profesjonelt trenger du en massasjebenk. Det mest praktiske er en sammenleggbar benk, som også er veldig lett å rydde bort. Det gjør at alle kan få plass i stua mens de studerer. Vi har rabattordninger for våre studenter og kan hjelpe deg med å kjøpe benk hvis du ønsker det.

MASSASJEOLJE: For å få riktig friksjon mellom hendene og huden bruker vi massasjeolje. Oljen bør være en ren planteolje som er vennlig mot huden og ikke trigger allergireaksjoner. Vi har anbefalte leverandører for olje også.

ANNET MASSASJEUTSTYR: Du vil trenge noen håndklær og pledd. Hvis du etter hvert har mange kunder kan det være praktisk å bruke benkpapir, slik at du sparer en del vasking. Du trenger også rengjøringsmiddel til benken og desinfeksjon til hender og andre overflater.

Er massasjeutdanningen støttet av NAV?

Ja, vi har mange studenter som får studiet betalt av NAV som et arbeidsmarkedstiltak.

Vi aksepterer imidlertid ikke NAV’s vanlige betalingssystem. Du må melde deg på som vanlig student, motta faktura, og deretter få NAV til å betale fakturaen før du kan starte studiene.

Er massasjeutdanningen støttet av Lånekassen?

Nei, det er forbeholdt lengre utdanninger ved universiteter, høyskoler og fagskoler. Men NAV har i enkelte tilfeller støttet denne type utdanning som et kompetansehevende arbeidsmarkedstiltak. Hvis du er arbeidsledig eller langtidssykemeldt kan det være en mulighet.